Kære deltager på Racecamp og Foundationweek!

Her på siden finder du alt information om campen.

Praktisk information

Kursusstart uge 46: Lørdag 12/11 kl. 21.00 i Schönblick
Kursusstart uge 47: Lørdag 19/11 kl. 21.00 i Schönblick
Kursusstart uge 48: Lørdag 26/11 kl. 21.00 i Schönblick
Kursusstart uge 49: Lørdag 3/12 kl. 21.00 i Scönblick
Ankomst: Det er muligt at ankomme i Schönblick fra kl. 15.00 på ankomstlørdag. Når du ankommer skal du have dit pas klar. Ring evt. til Kirke på 42772097 ved ankomst. Klik her for en rutevejledning.
Parkering: Der er gratis parkering ved Schönblick.
Liftkort: Ved ankomst får i udleveret liftkort af en træner.

Ophold

Vi bor i moderne 4-stjernede Østrigske ferielejligheder. Lejlighederne ligger i Lanersbach, og hedder Appartements Schönblick.

Lejlighederne er udstyret med et moderne køkken med kogeplader, ovn, mikroovn, opvaskemaskine, kaffemaskine, elkoger, og måske også en toaster. I lejlighederne er der håndklæder, viskestykker og sengelinned. Lejlighederne ligger tæt på et supermarked, og busstoppestedet hvor bussen tager os op til gletsjeren er kun 50 meter væk. I huset er der et skirum hvor vi kan slibe, vokse og opbevare ski. Hvis i ikke selv har slibeudstyr, kan i købe det gennem SkiLab, og hvis i har brug for tips og tricks til at lave ski står vi altid til rådighed. Vi kommer nok til at hænge ret meget ud i skikælderen om eftermiddagen og aftenen, når vi laver ski klar til næste dag og drikker en kop kaffe. Sidst men ikke mindst er der gratis wi-fi i lejlighederne, og det er muligt at vaske tøj mod et mindre gebyr. Du finder en rutevejledning til Appartements Schönblick her.

Hvis I har ønsker til værelsesfordelingen så send dem endelig til os på Messenger chatten.

Træning og undervisning Racecamp

Der er storslalomtræning hver dag fra morgenstund til frokost. Hvis forholdene er gode, og I er fitte til det, sætter vi også baner om eftermiddagen. Eftermiddagene kommer vi dog også i høj grad til at bruge på at træne frit skiløb, så i har mulighed for at indarbejde nye bevægelsesmønstre udenfor banen. Som udgangspunkt laver vi videoanalyse hver dag, men vi tilpasser det naturligvis vejrforholdene. Vi tilrettelægger det således at i ser videoen på bjerget; enten til frokost, eller lige efter jeres gennemløb i bunden af banen på en tablet. På den måde har i mulighed for at tage op og træne lynhurtigt efter i har set videoen, med både jeres løb og jeres video i frisk erindring. Alt video bliver lagt på ind her, så i selv kan se det igen om aftenen. Vi kører på tid når det er passende, og finder en balance hvor i får det optimale ud af det. At køre på tid må ikke fjerne teknisk og taktisk fokus, og dermed begrænse udviklingen, men samtidig skal i vænne jer til at køre på tid gennem løbstræning, og blive gode til at præstere når det gælder. Det er ca. 2 – 4 gange pr. uge. Når vi kører på tid sætter vi 0-tider, og beregner eurotest og PSI1 tider. I får selvfølgelig altid jeres tider, så i kan notere dem og følge jeres udvikling over tid.

Træning og undervisning Foundation week

Der er træning hver dag fra kl. 09 – 12. Træningen vil dreje sig om fundamental skiteknik, og have individuelt fokus. Formiddagene vil bære præg af øvelser og fokuspunkter, og eftermiddagene skal du bruge på at træne og inkorporere nye bevægelser. Træningen vil være rettet mod at køre porte. Der kan være et stort spring fra almindelig pistetræning til race, og foundation week forbereer dig på det, samtidig med at du får de arbejder på de fundamentale færdigheder i skiløb. Der vil være fokus på følgende:

  • Balance frem/tilbage
  • Balance sideværts
  • Udgangsposition
  • Hurtighed og agilitet
  • Aktiv drejning og kantning
  • Konkurrence mentalitet
  • Taktisk tilgang til træning

Også på Foundation week laver vi videoanalyse hver dag.

Trænere

Uge 46: Kasper Kirketerp
Uge 47: Kasper Kirketerp og Per-Emil Conradsen
Uge 48: Kasper Kirketerp
Uge 49: Mads Vinther og Johanne Bangsgaard

Udstyr

Her kommer lige lidt om udstyr. Det udstyr der gennemgås her, er det vigtigste hvis målet er at køre hurtigt. Hvis målet er at blive bedre skiteknisk, er det ikke nødvendigt i samme grad. Det er vigtigt at jeres udstyr er i orden, da det spiller en stor rolle ift. at køre hurtigt (hvilket det på en eller anden måde handler om). Til storslalom er det anbefalelsesværdigt at have en ski med radius over eller lige omkring 20 m, der er ca. ligeså lang som du er høj. Ift. stave er anbefalingen at i har et par stave der er 5 – 10 cm længere end jeres normale stave. Noget af det allervigtigste er slibeudstyr. Det er nemt at få fat i godt slibeudstyr, og det er alfa og omega at have skarpe ski når der skal køres storslalom. Godt slibeudstyr, samt andet gear i måske skulle mangle, kan købes i Insider Sportshop, som ligger i Lanersbach et par kilometer fra Schönblick. De er specialiserede i raceudstyr, og de har alt hvad man har brug for til rimelige priser og oveni det får I 20 % rabat når i rejser med os.
Hvis i har ambitioner om at køre eurotest skal i have en fartdragt, og hvis i skal tage PSI1 kan det også være en fordel.

Medbring i øvrigt slalomski eller din normale pisteski på campen.

Eurotest

Hvis i skal køre eurotest i uge 50 i Alpe d’Huez, så hjælper vi jer med at koordinere og arrangere det hele hvis i har brug for det. Husk at tilmeld jer testen hos DDS, og hvis i har brug for backup til det så spørgs Mads.

Forsikring

Du er selv ansvarlig for at være forsikret, både i tilfælde af uheld og i tilfælde af at du bliver smittet med COVID-19 eller andre sygdomme Vi anbefaler at din forsikring dækker syge- og hjemtransport i tilfælde af en ulykke. Vi bruger selv Tryg og Gouda, og begge sælger forsikringer der dækker dit behov.

Bedste hilsener

Mads Vinther og resten af SkiLab-teamet.